eMMC چیست و در چه دستگاه هایی مورد استفاده قرار میگیرد؟


eMMC چیست؟

Emmc نوعی حافظه است و این اصطلاح، مخفف عبارت “embedded Multi-Media Controller” میباشد و اشاره دارد به یک پکیج حاوی فلش مموری و یک کنترلر فلش مموری دارد که هردو روی یک سیلیکون قرار میگیرند. eMMC  متشکل از حداقل سه جزء است : رابط  MMC (کارت های چند رسانه ای

/multimedia card)، حافظه فلش(flash memory)، و کنترل کننده فلش مموری (flash memory controller) – که در یک پکیج استاندارد BGA ارائه شده است که یعنی پایه های این نوع حافظه در زیر آی سی های آن به صورت توپ قلع نمایان هستند.

تفاوت SSD و eMMC:

eMMC از لحاظ ساختار و سرعت به SSD و MMC شبیه است. اما تفاوت هایی هم بین آنها وجود دارد از جمله اینکه سرعت SSDها بالاتر از eMMC وMMCهاست ولی از لحاظ اندازه، SSD ها بسیار بزرگتر ازeMMCها و همچنین بسیار گرانتر از آنها هستند؛به طوری که در بسیاری از دستگاه های الکترونیکی همچون گوشی های موبایل، تبلت ها و … از نظر ظرفیت مکانی حافظه و همچنین هزینه، امکان استفاده از SSD ها وجود ندارد، بنابراین کارخانه های سازنده به سمت استفاده از حافظه های فلش همچون eMMC و MMC سوق پیدا کردند که گرچه سرعت پایینتری نسبت به SSD ها دارند اما از لحاظ هزینه بسیار با صرفه تر هستند.

SSD

تفاوت MMC و eMMC:

همانطور که از نام MMC که مخفف عبارت “Multi-Media Controller” است، مشخص میباشد این حافظه ها بیشتر مختص کاربردهای مولتی مدیا یعنی فیلم و عکس و صدا میباشد. همانطور که در بالا ذکر شد سرعت و قیمت پایینتری نسبت به SSD ها دارد_قابل ذکر است که امروزه استفاده از MMC ها رواج ندارد_ اما ورود تکنولوژی eMMC که مزایای زیادی از جمله کوچک ، سبک و ارزان بودن را دارا میباشد، توجه بسیاری از سازندگان را به استفاده از این نوع حافظه ها جلب نمود.

eMMC ها “embedded Multi-Media Controller”حافظه های مولتی مدیای توکار هستند و درون دستگاه ها نصب میشوند که به عنوان حافظه داخلی قابل استفاده هستند و همچون حافظه های خارجی و قابل جداسازی عمل نمیکنند. ویژگی خاص  eMMC ها به کنترلر آنها برمیگردد که قابلیت بوت کردن سیستم عامل را دارد و به همین دلیل برای گوشی ها و تبلت های اندرویدی بسیار مناسب اند. البته قابل ذکر است که ویندوز و IOS نیز از روی همین حافظه‌ها بوت و اجرا می‌شود.

در حال حاضر اکثر وسایل کاربردی مانند دوربین های دیجیتال، تلفن های هوشمند و تبلت تقریبا همیشه مطالب خود را بر روی حافظه فلش ذخیره میکنند. اما در گذشته، برای خواندن و نوشتن اطلاعات، یک کنترلر اختصاصی که توسط CPU هدایت میشد وجود داشت. اگرچه،درتکنولوژی نیمه هادی اجازه افزایش حافظه به میزان قابل توجه صادر شده، اما هنوز کنترل و مدیریت این توابع از خارج از قالب حافظه فلش امکان پذیر نیست. از اینرو،  eMMC به عنوان یک روش استاندارد برای دسته بندی کنترلرهای داخل فلش توسعه داده شد. بنابراین  eMMC با به کارگیری استانداردهایی جهت امنیت و کارایی بهتر، توسعه یافت. و در حالی که استاندارد  eMMC برای بهبود نرخ داده و توان برای چیپهایی با چگالی بالا طراحی شده، قابلیت ذخیره سازی ویدیو با وضوح بالا را نیز دارد.

متخصصان این امر در حال طراحی و ساخت نسل های جدید  eMMC هستند که بتواند ویژگی های کارآمدتری را برای کاربران داشته باشد. اما در حال حاضر نیز ایده آل ترین حافظه برای استفاده در گوشی، تبلت، دوربین و …  eMMC میباشد.

کاربردهای  eMMC:

eMMC برای محصولات الکترونیکی قابل حمل کاربرد دارد برای مثال گوشی های هوشمند، تبلت، پلیرهای چند رسانه ای، لپ تاپ، دوربین های دیجیتال و… . در واقع  eMMC می تواند برای دستگاه های تلفن همراه، جهت افزایش ظرفیت ذخیره سازی و به عنوان جایگزینی برای حافظه های مرسوم همچون هارد استفاده شود.

eMMC به عنوان حافظه توکار در محصولات دیجیتالی قابل حمل استفاده میشود که سیستم عامل از طریق آن قابلیت بوت شدن را دارد. اما از لحاظ ساختار و سرعت ساختاری شبیه به کارت های SD دارد.

کاربردهای eMMC

مزایای  eMMC چیست؟

توسعه دهندگان محصول با طراحی ساده رابط حافظه توکار و با افزایش کیفیت محصول و کاهش زمان ارائه آن و  همچنین تسهیل ارائه پشتیبانی محصول، باعث افزایش مزایای  eMMC شده اند.

حافظه  eMMC تمام ویژگی های پیچیده فلش مموری ها را در پکیج “plug-and-play” جمع آوری کرده است.

واضح است که افزایش سرعت و تلاش برای توسعه یافتن این حافظه ها از اهداف اصلی شرکت های سازنده این نوع حافظه ها میباشد.

تکنولوژی eMMC با حذف نیاز به توسعه نرم افزار رابط برای انواع حافظه NAND و با یکپارچه سازی کنترلر های جاسازی شده درچیپ حافظه و همچنین ارائه راه حل های استفاده آسان از حافظه و  انتقال پرسرعت اطلاعات در حافظه ی دستگاه های الکترونیکی همراه همچون موبایل، پیشرفت شگرفی داشته است.

همچنین حذف نیاز به وجود شکاف های سری های مختلف مموری ها، منجر به ایجاد حافظه ای در سایز بسیار کوچک شده است.

 

انواع حافظه eMMC:

معمولا نوع eMMC ها را بر اساس تعداد پایه های آنها بیان میکنند و آن را به شکل BGA X نشان میدهند که X نشان دهنده تعداد پایه های آن است به عنوان نمونه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

BGA 153  که این نوع حافظه ها دارای 153 پایه است و در بوردهایی با پردازنده  QUALCOM و EXYNUS و SNAP DRAGON مورد استفاده قرار میگیرد و در گوشی هایی همچون  GALAXY S5  و NOTE 2  مورد استفاده است.

BGA 162 این نوع حافظه ها دارای 162 پایه هستند که در زیر آی سی های آن به صورت توپ قلع نمایان هستند . این مدل بیشتر در گوشی های چینی مثل HUAWEI G610, G730, G6, G630, Y600 استفاده میشده و کیفیت قابل قبولی هم از آنها مشاهده نشده بود  .

BGA 169 این نوع حافظه ها 169 پایه دارند که در گوشی هایی مثل HUAWEI P6 و GALAXY S2 و تبلت های سامسونگ N8000 , P5100 , N5100 , P3100 ,T211 L   مورد استفاده بوده است.

BGA 221 این نوع از حافظه ها دارای 221 پایه در زیر خود بوده و در بعضی از مدلها با پردازنده های QUALCOM یا HI SILICON همانند HTC DESIRE 816 یا HUAWEI P8 و …  استفاده شده است.

 

شرکت های سازنده eMMC:

کمپانی های مختلفی این حافظه ها را تولید میکنند، اما از شاخص ترین شرکتهای تولید کننده این نوع حافظه میتوان به  سامسونگ، سن دیسک، توشیبا و SK Hynix اشاره نمود که البته فابل ذکر است که شرکت سامسونگ  فریمورهای حافظه های تولیدی خود را در اختیار ساپورترهای باکس قرار میدهند و به همین دلیل در صورت بد سکتور شدن حافظه می توان عملیات نرم افزاری را روی آن اجرا و مشکل را برطرف نمود اما شرکت های دیگر این امکان را ندارند.

 SAMSUNG eMMC

eMMC SANDISK

eMMC TOSHIBAeMMC SKHUNIX

 

 

 

eMMC Part Numbers and Specification

 

پروگرامر eMMC:

معمولا حافظه ها در صورت بروز مشکل و یا جهت اعمال یکسری برنامه ریزی ها، نیاز به پروگرام کردن دارند که برای این منظور نیاز به یک دستگاه پروگرامر حرفه ای احساس میشود. البته گاهی پروگرامر قطعات الکترونیکی و یا پروگرامر لپتاپ و … این کار را انجام میدهند ، اما بهترین پروگرامر برای این کار، پروگرامر یونیورسال میباشد که برخی از آنها پروگرامر با سرعت بالا نیز میباشند. بهترین پروگرامر universal برای این منظور که یک پروگرامر حرفه ای نیز محسوب میشود، پروگرامر تخصصی RT است که انواع مختلفی دارد از جمله RT809F Programmer, RT809F+ Programmer, RT809H-2017 Programmer که میتواند با سرعت بالا به عنوان پروگرامر  eMMC  عمل نماید و یک تعمیرکار موبایل، تبلت، لپتاپ، دوربین و هروسیله ای که از حافظه  eMMC استفاده میکند، میتواند با خرید پروگرامر فوق حرفه ای RT با قیمتی بسیار مناسب، علاوه بر داشتن یک دستگاه پروگرامر  eMMC، همان دستگاه را به عنوان پروگرامر آیسی ، پروگرامر آی او ، پروگرامر بایوس، پروگرامر eprom ، پروگرامر NAND Flash و … در نظر بگیرد و میتواند با خرید پروگرامر تخصصی RT، بسیاری از دستگاه ها را تعمیر و پروگرام نماید.

بسیاری از سازندگان پروگرامر ها در حال تلاش برای ساخت پروگرامری با سرعت بسیار بالا برای پروگرام انواع  ICها و IOها و همچنین حافظه ها هستند، که البته تا کنون به نتایج بسیار خوبی هم دست یافته اند و با فروش دستگاه پروگرامر به تعمیرکاران دستگاه های الکترونیکی کمک شایانی نموده اند. به عنوان مثال میتوان به فروش پروگرامر RT اشاره نمود که با وارد کردن این دستگاه به بازار و فروش پروگرامر RT809F و آزمایش قابلیت های آن توسط تعمیرکاران، بسیاری از آنها برای خرید پروگرامر RT809F به کمپانی سازنده درخواست ارسال نمودند و با قیمتی بسیار رقابتی و همچنین کیفیتی بسیار بالاتر از سایر دستگاه های مشابه آن را تهیه نموده اند که البته بروز رسانی ای مداوم این پروگرامر بر قابلیت های این دستگاه میافزاید.

 

programmerRT809h

 
انفورماتیک پارسه، تنها نماینده رسمی فروش پروگرامر چندمنظوره RT809 در ایران
جهت خرید پروگرامر فوق حرفه ای سری RT، به صفحه فروش  انواع پروگرامرها مراجعه نمایید:

[WD_Button id=1244]

جدیدترین اخبار شرکت انفورماتیک پارسه را از طریق صفحات مجازی دنبال نمایید:

ورود به کانال تلگرام 

ورود به کانال آپارات انفورماتیک پارسه

ورود به صفحه Twitter انفورماتیک پارسه

ورود به صفحه فیس بوک انفورماتیک پارسه

ورود به صفحه Delicious انفورماتیک پارسه

ورود به صفحه اینستاگرام انفورماتیک پارسه

ورود به صفحه google plus انفورماتیک پارسه

ورود به صفحه stumbleupon انفورماتیک پارسه

 

اگر این مقاله برای شما مفید بوده است، لطفأ ما را در گوگل محبوب نمایید.

 

4.2/5 - (20 امتیاز)

Comments are disabled.

WhatsApp chat
Call Now Buttonمشاوره رایگان و خرید